divendres, 22 d’agost del 2008

ARA LONDRES 2012

Despedida de la vela catalana a les olimpiques abans de viatjar a Quingdao
La vela catalana ha format part a Quingdao de l’equip espanyol exactament en un 25%, 4 esportistes d’un total de 16 son de la FCV, com a curiositat totes femines, 4 de les 7 de l’equip femení (cal dir que aixó sembla formar part de la nostra tradició). Un altre factor a tenir en compte és la veterania d’aquest equip.
Natalia Via (35 anys) ja va participar a les olimpiades de Barcelona, assolint una plata en la classe europe, juntament amb Sandra Azón (34 anys) van ser a les olimpiades de Sydney 2000 i a Atenes 2004, assolint també la plata en aquests darrers jocs, de fet va decidir buscar la plaça per Quigdao en veure que no hi havia una tripulació espanyola capaç de classificar-se.
Monica Azón (36 anys) va ser suplent en el 1992 i va partcipar a Atenes 2004.
Per últim Laia Tutzó (28 anys) es la tripulant de la Natalia i ja va formar part de la tripulació amb Monica Azón que va guanyar el Mundial d’Yngling el 2002.
Tot i que l’esport de la vela no té una edat que obligui a retirar-se, a excepció de la Laia és molt improbable que cap de les altres estigui a Londres 2012.
Tot i ser concients del forat existent entre aquests regatistes olimpics i la resta de la flota catalana, ara cal trevallar. El 10 de juliol passat el Consell Català de l’esport en una resolució de la Vicepresidencia del Gobern va aprovar la relació d’esportistes d’alt nivell pel 2008.
En aquesta llista hi estan relacionats/des els/les regatistes amb més projecció, logicament hi estan els representants a Quingdao, també hi està Helen Montilla (39 anys) guanyadora de l’europeu femení 2007 i representant a les olimpiades d’Atlanta 2000. Aquests esportistes rebran ajuts fins l’aprovació de la propera llista el juliol del 2009. Si no m’equivoco, entre aquests hi haurien d’estar els que formaràn part de l’equip nacional a les olimpiades de Londres 2012.

Bou Serra, Alba
Codina Serra, Dani
Llargués Massachs, Elisabet
Montilla Santos, Helen
Paris Gibert, Marc
Calavia Arias, José Manuel
Omedes Requena, David
Selles Vidal, Aleix
Tous Clots, Xavier
Tutzó Moreno, Laia
Sanllehy Gonzalez, Aleix
Azón Canalda, Monica
Azón Canalda, Sandra
Rivas Mas, Antonio
Escudé Lavit, Fabian
Pulido Borell, Gisela
Muscat Diaz, Alejandro
Via-Dufresne Pereña, Natalia


Caldrà esperar al novembre (reunió de la ISAF) per veure com queden definides las classes i treballar-hi de valent.